„ТехноЛогика“ открива TechnoMagicLand – интерактивен технологичен център за деца и младежи

22.06.2018 | Календар, Новини

На 23 юни отваря врати нов интерактивен технологичен център за деца и младежи, който ще бъде в „София тех парк“. В него ученици, родители, учители и деца ще опознават науката и технологиите.

За разлика от традиционните музеи, TechnoMagicLand залага на двата най-модерни подхода в съвременното образование – учене чрез правене и учене чрез забавление.

На над 1300 кв.м. площ са разположени повече от 40 интерактивни и познавателни обекти от областта на природните науки, математиката и информационните технологии.

На територията на центъра децата ще разгадават загадките на физиката, математиката, химията, компютрите и изкуствения интелект. Така ще придобиват нови знания и ще виждат как на практика работи науката.

Отделните експонати и експерименти позволяват децата да се запознаят с природни закони като сили на триене, смесване на цветовете, оптични илюзии и други, а също и напредъка в технологиите, дигитализация на звук, 3D принтиране, програмиране на роботи и изкуствен интелект, също са представени в центъра. Центърът разполага и с лаборатория със специализирано оборудване по химия, физика и роботика.

Работното му време ще бъде от 10 до 19 ч. всеки ден от седмицата без понеделник. Цените на билетите са 4 лева за деца до 14 години и 7 лева за всеки над тази възраст.

TechnoMagicLand е проект на „ТехноЛогика“, в партньорство със „София Тех Парк“. Инвестицията на компанията до момента е над 750 хил. лева.