Първата родителска среща „От нас зависи“ предлага важни теми за детската онлайн безопасност

08.03.2018 | Новини

Горещи теми и интересни лектори в сферата на детската онлайн безопасност ще предложи първият родителски форум под надслов „От нас зависи“, организиран от Теленор. Целодневното събитие, ще се проведе на 17 март 2018 г. в Sofia Event Center в партньорство с Центъра за безопасен интернет, Асоциация Родители и сайтът „Майко Мила!“.

Какво трябва да знаем за децата си и как да бъдем успешни дигитални родители, какви са заплахите в онлайн общуването и как децата използват социалните мрежи са само част от темите, които вълнуват всеки родител и ще бъдат поставени на дискусия по време на събитието.

Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен интернет, Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация Родители и Жюстин Томс, специалист с богат опит по онлайн медии и онлайн маркетинг, ще преведат родителите през необятните дебри на онлайн пространството, ще им представят възможностите и заплахите. Деян Благоев, управител на Bulbera, ще успокои страховете им, като представи едно достъпно решение за контрол – българското приложение за таблети и смартфони Protect Your Kid.

В следобедната сесия ще бъдат дискутирани още по-актуални за родителите теми като ранното сексуално възпитание и как да общуваме пълноценно с децата си. Д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве и Михаил Стефанов, създател на онлайн платформата „Мини Машини“, ще помогнат на родителите да комуникират по-успешно със своите деца и да разбират по-добре техните нужди и вълнения.

Младият влогър Крис Захариев пък ще разкаже как създава съдържанието, с което забавлява своите над 55 хиляди млади почитатели в YouTube. И за финал, Евелина Павлова, създател на първата младежка платформа „Тийн стейшън“, обединяваща мрежа от училищни медии и Екатерина Михайлова, технически директор на българската ИТ компания Маджио, ще посветят родителите в тайните на най необятните забавления – младежкото творчеството и игрите.
С това събитие Теленор потвърждава ангажимента си да подкрепя чрез обучения различни целеви аудитории на правилата за онлайн безопасност. След поредица инициативи за онлайн безопасност, насочени към запознаването на децата с рисковете в интернет и начините за справяне с тях, Теленор поставя началото и на кампания, целяща да запознае и родителите с възможностите и интересите на техните деца в глобалната мрежа.

Форумът е част от съпътстващата програма на Българското председателство на Съвета на ЕС и ще отбележи финала на първото издание на Дните на дигитално-медийната грамотност в България. Той е безплатен и всички желаещи могат да запазят своето място след онлайн регистрация.

Повече информация за събитието, лекторите и програмата.