Общественият борд на TELUS International търси силни проекти, които да подкрепи през 2018

14.02.2018 | Новини

Неправителствени организации могат да кандидатстват за финансиране от Обществения борд на TELUS International Europe като изпратят проектите си чрез онлайн формуляр на http://info.telusinternational-europe.com/bulgaria-community-board. Формата за кандидатстване е отворена до 11 март, 2018г.

Като следващ етап членовете на Обществения борд ще оценят проектите и ще разпределят финансиране, в зависимост от устойчивостта на решението, което предлагат.

Всяка година Общественият борд на TELUS International в България разпределя сумата от 100 000 долара между социално значими проекти, които предлагат решения на проблеми в сферата на здравеопазването, образованието и опазването на околната среда. Максималното финансиране, което една организация може да получи от борда, е до 5000 щатски долара.

От създаването си през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International Europe в България е финансирал 39 проекта на обща стойност 290 000 лева. Сред тях са обществено значими проекти на фондация „Заслушай се“, „Очи на четири лапи“, „Кан Академия“ и др.

В България Бордът е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум,  Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, основател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.