Лидл обяви второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

03.05.2018 | Новини

От 3 май до 20 юни граждански организации могат да кандидатстват със свои проекти във второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, като кандидатстват с проекти на стойност до 10 000 лв. през сайта на инициативатa.

Целта на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България е да допринася за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони в страната. Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

„Успехът на първото издание на програмата ни мотивира да я продължим и през тази година и да дадем възможност на още организации да участват и да спечелят финансиране за реализацията на проекти за развитие на местната общност и среда. През изминалата година получихме 425 кандидатури, от които с помощта на експертно жури избрахме 31, които получиха финансиране на обща стойност малко над 250 хил. лева. Очакваме още повече кандидатури във второто издание, които могат да бъдат изпращани от днес до 20 юни. Вярваме че, когато добрите идеи срещнат подкрепата и енергията на хората, дори и с органичен ресурс, можем наистина да направим живота по-добър“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

И тази година компанията запазва мащаба на инициативата, областите, в които организациите могат да подават проекти, както и националния обхват на програмата, поставяйки фокус върху развитието на регионите. В периода от 14 май до 10 юни 2018 г. Lidl ще отделя по 3 стотинки на всеки касов бон в магазините в цялата страна. Със събраните средства компанията поема ангажимента да финансира проекти, свързани с образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство, както и активния начин на живот.