Habitat for Humanity International организира международна конференция „УСТОЙЧИВИ ГРАДОВЕ – Нови предизвикателства и възможности пред общините“

17.05.2018 | Календар, Новини

Събитието ще разгледа аспектите на устойчивото развитие на съвременните градове в контекста на нарастващата урбанизация, климатичните промени и жилищните проблеми на съвременните градски територии.

Конференцията ще се състои на 28 и 29 май в зала Мусала II, хотел „Хилтън“, гр. София.

Програма на събитието: http://short.bg/BFVAQ

Конференцията е без такса за участие. При интерес, може да направите регистрация до 23.05.2018г., чрез следната форма: https://goo.gl/forms/TJLkeTZfJr9d3FEz2

Форумът ще предостави място за обсъждане на по-добро планиране и управление на градовете и примери за добри практики и иновации в жилищните политики в България, Европа и Африка. Събитието се реализира в рамките на проект “Build Solid Ground” https://www.habitat.org/emea/impact/our-campaigns/build-solid-ground, одобрен и финансиран по направление Development education and awareness raising (DEAR) към EC Directorate-General for International Cooperation and Development (DG DEVCO).

Международната конференция е подкрепена от Президента на Република България Румен Радев, Посолството на Кралство Нидерландия в България, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия, Националното сдружение на общините в Република България, институции, общини и НПО.