Фондация „Радостина Константинова“ връчи наградите си за разследваща журналистика

14.05.2018 | Новини

Четири награди за разследваща журналистика връчи фондация „Радостина Константинова“ на официална церемония в София. Над 20 публикации участваха в състезанието.

Наградените са:

Боби Ваклинов от репортерския екип на предаването „Господари на ефира“ – за разследване на корупция в НАП, Росен Цветков, bTV – за филма си „Тайни зад решетките“ ( за състоянието и управлението на българските затвори).

Снимка: 24 часа

Цвета Младенова взе награда за документалния си филм „Сделката за свободата“ – (нов прочит на съдебното дело срещу българските медици в Либия). Награда отиде и при Мариета Димитрова – журналист от Благоевград (агенция Blagoevgrad News – за разследване на злоупотребите и пропуските при саниране по Националната програма за енергийна ефективност).

Стипендии получиха и студенти от журналистическия факултет към Софийския университет.

На церемонията беше представен и документалният сборник „Моето ЗАЩО“ с най-силните разследвания, репортажи и интервюта на Радостина Константинова. Фондацията на името на известната журналистка работи за утвърждаването на високи стандарти в журналистиката, за развитие на разследващата журналистика, финансира стажове на студенти в престижни международни издания.