Уъркшоп по писане на художествена литература за ученици от гимназиален курс

23.04.2018 | Новини

Кандидатствайте преди 27 април!

Фондация „Елизабет Костова“ (ФЕК) обявява покана за кандидатстване в уъркшоп по творческо писане на художествена литература, насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение с интерес към литература и писане – София, 7-11 май 2018 г.

Инструктор

Бен Буш (САЩ) е възпитаник на Писателския уъркшоп в Айова и стипендиант на „Фулбрайт“ за 2017-2018 в България. Негови художествени текстове са публикувани в The Iowa ReviewThe Literary Review и Yeti.

Негови документални текстове са излизали в SalonBookforumThe BelieverFlavorwireLos Angeles Review of Books, Poets & Writers и San Francisco Chronicle. Работил е като главен редактор на „The Organist“, подкаст на McSweeney’s и KCRW (NPR-LA), както и на „Between the Lines“ – програма, която събира заедно млади писатели от Русия, САЩ и арабоговорещи страни.

Програма

Продължителността на уъркшопа по творческо писане на художествена литература ще бъде пет дни, включващи ден за самостоятелна работа. Работните сесии на уъркшопа ще се проведат на 7, 8, 10 и 11 май (понеделник, вторник, четвъртък и петък) 2018 г.

Всеки от тези четири дни програмата ще започва точно в 14:00 ч. и ще приключва в 18:00 ч. 9 май (сряда) 2018 г. ще бъде ден за самостоятелна работа на участниците и няма да се провеждат групови занятия.

Обучението ще протече на английски език. Приемат се кандидатури от ученици в гимназиален курс на обучение от територията на цялата страна. Въпреки това, участници от други населени места ще трябва да се погрижат за своите път и настаняване в София. Достъпът до уъркшопа ще бъде безплатен. Всички участници ще получат сертификати, издадени от Фондация „Елизабет Костова“.