Ден на розовата фланелка, с фондация Лале

14.02.2018 | Календар, Новини

За поредна година фондация Лале насърчава колеги и партньори, специалисти и родители, да се включат и подкрепят децата си в отбелязването на деня срещу насилието в училище.

Организациите – Национална кампания „Да бъдеш Баща“ и „Ключ към училище без страх“, се събраха заедно с идеята да поканят деца да се обърнат към важните за тях мъже – бащи, дядовци, батковци, чичовци, вуйчовци и др., за да поговорят с тях за насилието, агресията, тормоза. Включете се и вие!

Изтеглете картичката „Ден на розовата фланелка 2018 – да поговорим с мъжете!“ с въпроса, които децата могат да зададат на бащите и други важни за тях мъже. Разпечатайте я цветна или черно бяла.

За улеснение и пестене на хартия на една страница А4 са разположени 2 картички. Раздайте картички на децата, с който работите и им разкажете за смисъла на Деня, предложете им да поговорят с мъжете в семейството.

Ако намирате за подходящо може да организирате кратък разговор с децата по някои от въпросите по техен избор. Добре е да уточните, че не очаквате децата да разкажат какво са си говорили с мъжете от семейния кръг, а просто да споделят мнение. Това е един добър повод да започнем разговор с децата, защото те имат нужда да знаят какво мислят и как се чувстват възрастните, от които се учат.