Български дарителски форум и Societe Generale Експресбанк домакинстват срещата на европейските дарителски асоциации #DAFNE Winter Meeting, Sofia 2018

23.01.2018 | Календар, Новини

Българският дарителски форум бе домакин на зимната среща на DAFNE – Асоциацията на дарителите и фондациите в Европа (https://twitter.com/DafneHQ).

Над 30 души от 24 страни взеха участие в събитието, което се проведе na 18 и 19 януари 2018 с любезната подкрепа на Societe Generale Експресбанк. Кметът на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, приветства участниците и потвърди необходимостта от развитие на устойчиви партньорства между местната администрация, неправителствените организации и частните дарители в различни аспекти на обществения живот.

В рамките на срещата бяха представени резултати от различни проучвания, включително и „Разширяване на пространството за европейска филантропия“, изготвено от професора по право от USD Sutherland School Уна Брийн.

Участниците в срещата споделиха успехите на дарителските мрежи в техните страни през 2017 и набелязаха основни приоритети и предизвикателства през 2018 година. Прогнозата за развитие на филантропията в Европа може да бъде обобщена с: „Ветровито, което е чудесно време за плаване, когато имаш лодка и знаеш как да я управляваш“.