АГ болницата във Варна получи нов фетален монитор от Обществен дарителски фонд за Варна

19.03.2018 | Новини

Специализираната болница по акушерство и гинекология „Проф. д-р Димитър Стаматов“ във Варна от днес вече разполага с нов Фетален монитор. Специализираният апарат модел Contec CMS800G e осигурен от Обществен дарителски фонд за Варна.
Апарата е монтиран в отделение „Патологична бременност“ и ще се използва за скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на високорискови бременни жени.
Средствата за закупуване на апарата са осигурени от дарители по време на седмото издание на „Дарителски кръг за Варна“, проведено в края на миналата година.

Дарителският кръг е иновативен модел за фондонабиране, който всяка година представя пред дарители различни каузи на граждански организации от Варна и търси тяхната подкрепа за реализирането им. Всички набрани средства се увеличават в съотношение 60:40 от Фондация Работилница за граждански инициативи-София.
Освен средствата за закупуване на специализирания апарат са събрани и средства за възстановяването на първия в България скаутски център, за провеждане на обучителен модул за социално включване на лица с ментални увреждания, за „зелено училище” на деца от семейства с нисък социален статус.