Благотворителна изложба на карикатури и представяне на книгата „Хвала Пеньо“ за набиране на средства в подкрепа на млади художници

03.05.2018 | Календар, Новини

На 21 май в зала 42 на НДК ще се проведе благотворителна изложба на карикатури и представяне на книгата „Хвала Пеньо“ за набиране на средства за подкрепа за млади художници. „Хвала Пеньо“ е книга, вдъхновена от „Люти чушки“ на Радой Ралин и Борис Димовски, която предлага един духовит и свеж поглед върху днешното съвремие.

Проследявайки българската действителност през призмата на хумористични епиграми и карикатури, книгата ще ви разсмее, провокира и замисли. В нея ще намерите 108 карикатури, засягащи разнородни теми включително светския, политическия и семейния живот в България.

Авторите я издават единствено с благотворителна цел – подкрепа за млади български художници. Средствата от тази кампания и от продажбата на книгата ще се използват за създаване на фонд за изявени български студенти в НХА. Два пъти годишно Фондът ще подкрепя с откупки и промотиране студенти, подбрани чрез конкурс, който Фондация BCause ще организира.