Предстои летния лагер за Младежките банки от цялата страна

30.08.2017 | Календар, Новини

#ДоброТворци от екипите на Младежки банки от цялата страна ще се впуснат в четиридневно приключение, за да обменят опит, идеи и добри практики. Това ще се случи по време на ежегодния летен лагер на Младежките банки, който традиционно се провежда в гр. Банкя.

Лагерът ще започне на 31 август и ще продължи до 3 септември. Участие в него ще вземат повече от 40 младежи от 14 български града, където има Младежка банка.

По време на лагера младежите ще участват в различни интерактивни игри и ще разрешават казуси, свързани с фондонабирането, отпускането на грантове както и мониторирането на вече подкрепените от тях проекти. Интересното тази година е, че сесиите ще бъдат подготвени и водени от самите младежи.

Програма Младежка банка се финансира на национално ниво от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата стартира у нас през 2012 г., а от тогава до сега, ФРГИ е обучила повече от 250 младежи в управлението и развитието на дарителски програми. Обучените младежи са привлекли повече от 500 свои връстници като доброволци в екипите на Младежките банки.

На национално ниво сумата набрана от Младежките банки надвишава 200 000 лв. С всички тях младежите са подкрепили 85 идеи на свои връстници. Проектите, финансирани от Младежките банки са достигнали до повече от 400 000 младежи от цялата страна. През последните години моделът Младежка банка придобива все по-голяма популярност както на местно ниво, така и на национално.

Повече за програмата ще научите от тук: www.youthbankbulgaria.org