ФРГИ стартира поредица от обучителни уебинари в помощ на гражданските организации

01.04.2017 | Новини

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), като управляваща единствената у нас платформа за технологични дарения за НПО, читалища и обществени библиотеки  и като иноватор в провеждането на обучения за гражданския сектор, през месец април 2017 г. стартира поредица от обучителни уебинари.

Водена от разбирането за нуждите на гражданския сектор и възможностите на технологиите, ФРГИ предоставя възможност  за изграждане на нови знания и умения, както и практически съвети за работа по различни теми, свързани с работата на сектора.

Практици с дългогодишен опит ще подпомагат представители на граждански организации в различни аспекти на тяхната работа, като всичко това ще се случва на един клик разстояние. Уеб-базираните семинари, познати като уебинари, спестяват средства и време на участниците. Обученията са достъпни от всяка точка, където има интернет.

Можете да участвате в уебинар от офиса, от вкъщи, от парка, от където ви е удобно. Заедно с това имате възможност за двустранна комуникация с водещия на уебинара в реално време. Необходими са ви само компютър или мобилно устройство, интернет връзка и мотивация за развитие.

С провеждането на уебинарите ФРГИ продължава да развива знанията и уменията на представители на гражданските организации, отговаряйки на съвременните очаквания и тенценции. ФРГИ  е първата фондация в страната, която въвежда модела „учене чрез правене“ и е първата, която създава обучителна програма за треньори и обучители от гражданския сектор. Също така през 2006 г., ФРГИ издава първия и единствен и до днес обучителен пакет по темите за управлението и организационното развитие на НПО – „Знания, успех, промяна“. Пакетът съдържа обучителни планове, материали и презентации.

Екипът на ФРГИ има близо 20-годишен опит в организиране на обучения и предоставяне на ноу-хау за гражданския сектор. Само за последните 15 години Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е повишила капациетата на повече от 1500 неправителствени организации.

Уебинарите ще бъдат надграждащи, което ще даде възможност на участниците да придобият по-задълбочени знания и умения по конкретна тема.

Включи се в първия уебинар от поредицата „Фъндрейзинг за НПО“ тук.
Запиши се и за другия уебинар на тема: „Фалшивите новини“  от тук.