ФРГИ представя #Storymakers2017

07.09.2017 | Календар, Новини

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ като единствен партньор на TechSoup за България, представя глобалната инициативата #Storymakers2017. Това е кампания, която дава възможност неправителствени организации от целия свят да усвоят нови умения за разказване на истории и да спечелят награди на обща стойност 10 000 щатски долара!

Включвайки се в #Storymakers2017 всяка българска неправиелствена организация може да:

– научи нови техники за разказване на истории чрез уебинари, брошури и онлайн обучения;
– създаде контакти с други неправителствени организации, чрез събития на живо и в социалните медии;
– спечели награда участвайки в конкурса #Storymakers2017;
– научете нови начини за разказване на истории от богатата база данни на TechSoup, състояща се от уебинари, онлайн материали, както и събития и инструменти за социалните медии;
– вдъхновете се от историите на други организации.

Изпратете вашия видеоклип или снимка за конкурса #Storymakers2017. Предвидени са награди на обща стойност 10 000 щастски долара.

Конкурсът #Storymakers2017 стартира на 5 септември 2017 и ще приключи на 31 октомври 2017 г.

След 31 октомври ще има две седмици за гласуване в общността и експертно гласуване.

Победителите ще бъдат обявени до 15 ноември 2017 г. Вижте указанията за участие и отделните категории на конкурса тук. Кандидатстването става на сайта на инициативата: info.techsoup.org/storymakers-2017

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ вярва, че ефектното и увлекателно разказване на истории може да преобрази усилията на нестопанските организации за набиране на средства и застъпничество. Популяризирайки инициативата #Storymakers2017 у нас, ФРГИ цели да подпомогне гражданските организации да повишат уменията си за разказване на истории и по този начин да достигнат до важни за тях хора и организации.

В подкрепа на кандидатите, e публикан линк към два полезни инструмента, свързани с конкурса. От него са достъпни: ръководство за #Storymakers и ръководство за управление на публични събития. ФРГИ пожелава успех на всички участници!