Публична церемония Проект на Годината 2016

28.03.2017 | Календар, Новини

Публичната церемония Проект на Годината 2016 ще се проведе на 12 април от 19 часа в Литературен клуб „Перото“, Национален дворец на културата.

На церемонията ще бъдат наградени организациите, чиито проекти бяха отличени с признанието на колеги и хора от тяхната общност и тези, които ще получат  наградите, специално изработени от проф. Георги Чапкънов.

Тази година в конкурса Проект на Годината бяха номинирани 22 разнообразни проекта от цялата страна. Седем от тях се изпълняват в големи градове, единадесет – в столицата, а пет – в малки градове и места. Един от проектите се осъществява в партньорство с 6 организации в няколко населени места, а друг е с международно участие. Проектите са представени от граждански организации и партньори, членове на екипа, доброволци, родители и близки на децата, ученически клубове, читалища, общински съветници и граждани, участвали в дейностите.

Фондация Лале обяви конкурса за най-добрите проекти на 2016 година за дванадесети  пореден път в края на миналата година. Всяка година в България се реализират множеството интересни и иновативни проекти, замислени и изпълнени с грижа за хората. Всеки един от тях е дело на активни и търсещи хора, които с отговорност и професионализъм са ангажирани с успешното му изпълнение. Граждански организации, които през изминалата 2016 година са изпълнявали проект за подобряване на условията, възможностите и качеството на живот на хората или общността в дадено населено място, без разлика на размера и източника на финансирането, мястото на реализация, типа на дейностите или хората, към които те са насочени, бяха поканени да участват.

Както всяка година представените проекти ще бъдат оценени по резултатите; устойчивост  на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места.

Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури в състав Виолина Маринова, Председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК; Никола Добрев, Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп; Севда Шишманова, Програмен Директор на Българска национална телевизия, Манол Пейков, издател, Издателска къща Жанет 45, д-р Красимира Чемишанска, Генерален мениджър на „Амджен България” и Президент на Американска търговска камара в България и Мирослав Боршош, Изпълнителен директор на Националния дворец на културата.