Пощенска банка се включва в инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители“.

30.10.2017 | Календар, Новини

Екипът на Пощенска банка се включва в най-разпознаваемата инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – „Гордея се с труда на моите родители“.

Тя има за цел да покаже на децата, че трудът е ценност и потребност, че всеки един от нас, влагайки своя труд и знания в упражняването на своята професия, е незаменим фактор за растежа и развитието на обществото.

Програмата създава съпричастност с ценностите на труда и напредъка в живота, благодарение на лични качества, способности и натрупани знания. Помага и за професионалната ориентация на децата, дори и в по-ранна възраст.

Инициативата дава възможност на компаниите-участници да разгърнат въображението и креативността си, и по нетрадиционен и достъпен начин да представят пред децата същността на дейността си.

Със специално разработени презентации и игри служителите на Пощенска банка ще покажат нагледно на децата по какъв начин трудът на родителите/възрастните е важен и какво означава да работиш в банка. Ще покажат учебен банков клон, ще им обяснят какво може да прави банкомата, ще им разкажат с картинки за ролята на парите.

Пощенска банка ще бъде домакин на деца от следните класове и училища, в които учат деца на нейни служители:
–  22 деца от 3а клас на 52 ОУ „Цанко Церковски“ ще гостуват на 31.10. (вторник). Отдел „Обучения“ са подготвили специална програма за тях.
–  25 деца от 2г клас на 12 ОУ „Цар Иван Асен II“ ще гостуват на 08.11. (сряда).
–  30 деца от 3 клас на 20 ОУ също ще бъдат техни гости през ноември.