Победителите в Доброволческа инициатива 2017

08.12.2017 | Новини

На 7 декември Фондация „Лале“ и Национален алианс за работа с доброволци връчиха годишните награди за Доброволческа инициатива.

Победителите тази година са:

„Подари час“ – дружество „Знание“ София. Доброволци се срещат с възрастни хора над 65 години, за да ги обучават на работа с компютър, смарт телефон и социални мрежи. Възрастните се срещнат с нови хора и така водят по-активен и осмислен начин на живот. да разширят социалните си контакти, свързват се по-лесно с близките си от други градове и страни. Най-възрастният „ученик“ на доброволците е на 95 години.

ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Changе България. Около 60 служители от различни отдели на Нова телевизия вече няколко години помагат доброволно със своите професионални знания и умения на социалните предприемачи в програмата.

„Якото място“ на сдружение „Младежки и граждански и инициативи в Розовата долина“, Карлово. С едноседмична работа от сутрин до вечер доброволци превръщат изоставен парк в Карлово в желано място за игри, отдих и спорт за хора от всички възрасти. Доброволците увличат жителите на квартала, които също се включват.

В конкурса бяха номинирани общо 45 инициативи на граждански организации, читалища, училища, детски градини, библиотеки, неформални сдружения, спортни клубове, бизнес организации.