Мтел участва в Софийския фестивал на науката

11.05.2017 | Новини

Всички, които посетят Софийския фестивал на науката от 11-и до 14-и май в София Тех Парк, ще могат да се включат в организираните от Мтел лекции за полезното ползване на интернет и технологиите. Активностите са част от инициативата „Интернет за всички“ , която компанията провежда за четвърта поредна година. Акцентът тази година е върху употребата на различни устройства и грамотната комуникация.

По време на събитието с помощта на експерти от Центъра за забавна математика и чрез различни развлекателни игри, децата ще разберат как е създадена мрежата, как да ползват интернет за учене и творене, да търсят полезна информация и да ползват новите смарт технологии умно.

Обученията ще се провеждат всеки ден от 11 до 14 май от 12:30 часа в специалния щанд на Мтел.

Софийският фестивал на науката се организира за седми път от Британския съвет под патронажа на Министерството на образованието и науката в партньорство с Мтел и е част от Календара на културните събития на Столична община. В рамките на фестивала ще се проведат над 70 различни събития, свързани с наука, а гостите ще могат да разгледат 40 щанда с изложби, демонстрации и експерименти.