Арт проектът „Живот като на кино“ показва филма „Осмият ден“ на 13 юни

31.05.2017 | Календар, Новини

Фондация „Светът на Мария“ отправя покана за първата прожекция от цикъла „Живот като на кино. Големи филми за различни хора“ на 13 юни 2017 г. от 19:00 часа във Френския културен институт, гр. София, пл. „Славейков“ № 3.

Филмът разказва трогателната история на едно истинско приятелство между нещастен преуспял бизнесмен и млад човек със Синдром на Даун. Даниел Отьой и Паскал Дюкен в главните роли, печелят наградата за най-добра мъжка роля на Филмовия фестивал в Кан през 1996 г.
Достъпът до прожекцията е безплатен.

Прожекцията се реализира в рамките на проект „Живот като на кино“, с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община, 2017 г.

Целта на проект „Живот като на кино“ е чрез киното, като средство за масова информация, по увлекателен и забавен начин, да се постави темата за разбирането и приемането на хората с интелектуални затруднения.

В рамките на тематичен цикъл „Живот като на кино“ ще бъдат организирани 3 прожекции на популярни игрални, български и чуждестранни документални филми за живота на хората с интелектуални затруднения. Всяка прожекция ще бъде последвана от дискусия, в която ще се включат хора с интелектуални затруднения, зрители и популярни лица.