ФРГИ обявява конкурс за мотивирани учители, които да създадат отбор по роботика в училището, където преподават

21.09.2017 | Новини

ФРГИ търси мотивирани учители, които да създадат отбор по роботика в училището, където преподават. Конкурсът се реализира в рамките на третото издание на програма „Роботика за България“.

В конкурса могат да се включат учители, които трябва да сформират менторски екип. Задължително е менторският екип да бъде съставен от двама учители, които преподават на територията на едно и също училище. Избраните двойки поемат ангажимент да изградят поне един отбор от съответното училище, който да съществува поне две години.

Освен оборудване за дейността на един отбор, одобрените менторски екипи ще получат: специализирано онлайн обучение и  онлайн подкрепа относно правилата на състезанието First Lego League, конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom, събирането и анализ на информацията за изследователските проекти, както и обучение за работа в екип и менторство.  Оборудването се състои в комплект Lego с програмируем модул Mindstormeducations 45544 и състезателнo поле. При отлично представяне на регионалните състезания, отборите имат възможност да участват на финалния фестивал по роботика в София.

Кандидатстването става чрез изпращане на попълнени: формуляр за кандидатстване и две декларации, които могат да бъдат свалени от тук.

Попълнените документи за кандидатстване се изпращат на електронна поща: gro.g1716711386b-fic1716711386w@sru1716711386knok1716711386   в срок до 1 октомври.