Известни са номинираните във фотоконкурса „Благотворителността през обектива“ – 2017

12.09.2017 | Новини

Шестото издание на конкурса за фотография „Благотворителността през обектива“ – 2017 завърши. Журито избра три фотографии.

Това са (по азбучен ред):

„Забравените хора“ (1), автор: Николина Караганчева

„Морско приключение“, автор: Даниела Садикова

„Направи ме красива“, автор: Ирена Лазарова

Победителят и останалата класация ще разберем на официалното октриване на изложбата в София. Наградите са: 1-во място – 300 лева, 2-ро място – 200 лева, 3-то място – 100 лева.
Жури на „Благотворителността през обектива“ са Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Снимката, която събра най-много гласове (5709) след гласуването на публиката, е „Никой не може да направи всичко, но всеки може да направи нещо“ с автор Албена Цветкова. Наградата е в размер на 200 лева.

Отличените фотографии ще бъдат подредени в изложба, заедно с фотографските проекти на грантовата схема. Изложбата ще бъде открита на 17 октомври 2017 в София в изложбената зала към Триъгълната кула на Сердика. След това фотографиите ще пътуват в различни градове на страната.

Конкурсът се осъществява от Български дарителски форум и фондация BCause с подкрепата на фондация „Америка за България“, Аурубис България, Райфазенбанк.
Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, ФотоСинтезис Арт Център, Музей за история на София.

Медийни партньори са: Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България, ОффНюз.