Фондация УниКредит дарява 6000 лв. на „Светът на Мария“

09.03.2017 | Новини

Дарението e в рамките на шестото издание на инициативата „Твоят избор, твоят проект”. Сред служителите на УниКредит Булбанк в рамките на месец беше проведено електронно гласуване за избор на една от 5 вдъхновяващи каузи, които подпомагат социалното предприемачество в България.

В надпреварата  участваха: „Светът на Мария“, Сдружение „Идеа“, морски клуб „Приятели на морето“, асоциация “Анимус” и фондация „Очи на четири лапи“. 1/3 от гласувалите служители подкрепиха именно социалното предприятие „Светът на Мария“.

Инициативата „Твоят избор, твоят проект” е част от програмата за подпомагане на социалното предприемачество, реализирана съвместно с Български център за нестопанско право. Подкрепата на социалното предприемачество е стратегическа цел за УниКредит не само в България, но и във всички европейски страни, в които банката оперира с разбирането, че развитието на предприемачеството в неправителствения сектор ще доведе до устойчивост и независимост на организациите, които искат да предлагат социални услуги.
Фондация „Светът на Мария“ подобрява качеството на живот на млади хора с интелектуални затруднения и техните семейства. Една от целите на организацията е да развие професионални кетъринг услуги като в подготовката и сервиза на храната се включват и хора с интелектуални затруднения.