DMS на 10 години!

07.06.2017 | Календар, Новини

Тази година DMS 17 777 става на 10 години! Това е платформата за изпращане на благотворителни sms-и и онлайн дарения, в подкрепа на кампании за лечение на хора и на инициативи на организации и институции в България.

В България DMS се осъществява в партньорство между Български дарителски форум  и  Фондация BCause и дава възможност за дарения чрез еднократен sms или sms абонамент за абонати на трите мобилни операторa на територията на България – ТеленорVIVACOM и Mtel.

DMS стартира през май 2007 като предоставя възможност за едновременното провеждане на неограничен брой кампании на частни лица (за лечение), организации и институции, които да набират средства чрез SMS.

От 2015 г. системата предлага и нови механизми за набиране на средства с абонамент за sms и онлайн дарения през сайта, чрез партньорството на Ипей АД (epay.bg) и Обединена българска банка. За 10 години през DMS  са подкрепени 700 кампании, а дарителите са изпратили над 7 млн. sms-a.

От 20 юни започва информационна онлайн кампания на партньорите Български дарителски форум, Фондация BCause, Vivacom, Telenor, Mtel, TerraCom, Ипей АД и ОББ по повод 10 години от създаването на Единен дарителски номер 17777 в България.

От 11,00 ч в Пресклуб БТА ще бъде изнесена пресконференция за резултатите, ефекта и развитието на DMS.