Дарявам за моето място сега!

21.02.2017 | Календар, Новини

На 21 февруари даваме началото на поредица от срещи с представители на местни бизнеси и активни граждани на тема: „Дарителството като средство за ефективна промяна в общността“.

По време на срещите ще бъде представен и пътеводителя за малкия бизнес в света на дарителството „Дарявам за моето място сега“, създаден от Български дарителски форум (БДФ) и Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Инициативата има за цел да популяризира добрите дарителски практики, да вдъхнови създаването на нови и да мотивира хора и организации да даряват за своята общност.

Домакин на първата среща е Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“. Близо 40 представители на бизнеса, институциите и гражданските организации ще обсъдят какви са ползите за местната общност от въвеждането и прилагането на ефективни дарителски практики. Събитието ще отговори на въпросите на дарителите – как да изберем кауза, как да започнем и как да продължим да я подкрепяме, представени и в пътеводителя „Дарявам за своето място сега“.

Пътеводителят е създаден с експертизата на Български дарителски форум и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. В своята практика двете организации срещат реални истории, които с подкрепа сред местната общност (бизнес, местна власт, индивидуални дарители) стават устойчиви във времето.