Набрани са 8000 лв. в подкрепа на програмата на Български фонд на жените за превенция и борба с насилието над жени 

29.11.2017 | Новини

Близо 8000 лв. бяха набрани по време на традиционния благотворителен куиз на Британското посолство, чийто домакин беше посланика на Обединеното кралство Н.П. Ема Хопкинс. Тази година каузата, която събитието подкрепя, е борбата с домашното насилие и насилието над жени и момичета, а средствата ще бъдат дарени на Български фонд за жените.

Благодарение на щедрата подкрепа на гостите на куиза и на редица спонсори, които предоставиха предмети за благотворителен търг, Фондът ще обяви конкурс за проекти за превенция и борба с  насилието и в подкрепа на жертвите, отворен за организации в цялата страна.

Конкурсът ще предостави общо 22000 лв. и предстои да бъде обявен на 25 ноември – Международния ден за елиминиране на насилието над жени и момичета.

За първи път в историята на БФЖ, финансирането е осигурено изцяло от индивидуални дарения. Към 8000 лв. от благотворителното събитие ще бъдат добавени събраните средства в размер на близо 15 000 лв. от участието на три българки, живеещи в Ню Йорк, в 14-тото издание на SHAPE Women’s Half Marathon по-рано тази година (вижте видео с тях тук).

Български фонд за жените изказва своята огромна благодарност към всички дарители и спонсори за проявената щедрост и ангажираност с каузите на Фонда!