15 кучета на фондация „Очи на четири лапи” получиха фамилия Мтел

28.06.2017 | Новини

Рекорден брой служебни кучета за хора с увреждания – общо 15 – получиха официално фамилията Мтел, на традиционното кръщаване, което се организира за десети път от телекома и фондация „Очи на четири лапи”.

Събитието се проведе в училището, където кучетата преминават към финалната и най-важна част от обучението си за водачи и асистенти.

Вече 14 години Мтел популяризира и подкрепя мисията на фондация „Очи на четири лапи”, която е единствената организация у нас, обучаваща кучета водачи за слепи хора. Училището е дипломирало 62 кучета водачи и 4 кучета асистенти – 56 от тях са при своите стопани. Обучението на кучета асистенти стартира през 2016 г., като тяхната роля е да помагат на хора с двигателни проблеми. От тази година „Очи на четири лапи” обучава и кучета асистенти за диагностика на диабетични кризи.

Кръстници на кучетата станаха Марин Байчев, представител на Агенцията за социално подпомагане, и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Мтел е основен спонсор на фондация „Очи на четири лапи” от 2003 година насам. Компанията подкрепя и популяризира мисията на фондацията сред обществото, като през годините е дарила над 500 000 лева за каузата.