VIVACOM Регионален грант финансира 11 проекта от цялата страната

07.03.2016 | Новини

В кампанията на оператора кандидатстваха над 270 проекта на неправителствени организации, училища и читалища от 27 области в страната. Инициативата на телекома се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право.

VIVACOM Регионален грант цели подпомагане на регионите в България и стимулиране на малките общности в тях. За прозрачността при оценяването, спазването на критериите и безпристрастното избиране на проектите се погрижи 5 членно жури в състав Любен Панов, директор на Български център за нестопанско право (БЦНП); Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев – белетрист и драматург; Крис Георгиев – създател на Фондация StartUP; Веселка Вуткова – Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM.

Те класираха на финала 11 проекта в разнообразни области – облагородяване на средата, дарения на книги за училища и читалища, осигуряване на техника за подобряване на учебния процес, образоване и повишаване на информираността по значими проблеми и други.

В рамките на програмата постъпиха 270 проекта, 94 от които подадени от малки села в България. Над 100 от получените предложения бяха подготвени от училища, а 50 – от читалища. 20% от всички проекти бяха насочени към образованието и развитието на умения сред подрастващите.
Телекомът стартира специално партньорство и с фондация „Заслушай се“ в помощ на хора с увреден слух.

Подробности за спечелилите проекти