VIVACOM стартира Регионален грант за подкрепа на инициативи в цялата страна

11.11.2016 | Новини

thumb_550x0_pr-reggrantЗа втора поредна година VIVACOM и Български център за нестопанско право дават старт на съвместната си инициатива, която цели подпомагане на регионите в България и стимулиране на малките общности в тях – програмата Регионален грант. Добри идеи от всеки български град или село ще бъдат подкрепени с безвъзмездно финансиране в размер на 60 000 лв.

За всеки от одобрените проекти ще бъдат отпуснати до 5 хил. лв. В кампанията могат да кандидатстват училища, читалища и юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза. Няма ограничение в сферите, в които ще се развиват проектите.

При преценката им се взимат под внимание три критерия:
– Общодостъпна полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност от хора;
– Въвличане на местната общност; Новаторство.

Програмата финансира инициативи със средна продължителност до една година, но е възможно да бъдат подкрепени и по-дългосрочни.
Кандидатстването за участие е само онлайн. То стартира на 10 ноември и продължава до 20 декември 2016 г.

Избраните проекти ще бъдат обявени през март следващата година. Повече информация можете да откриете на www.vivacomfund.com и www.ngobg.info.

За прозрачността при оценяването, спазването на критериите и безпристрастното избиране на проектите се грижи петчленно жури в състав Любен Панов – директор на Български център за нестопанско право; Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев – белетрист и драматург; Иван Кръстев – сдружение „Българска история“; Веселка Вуткова – директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.