Три фотографски проекта ще получат грант „Благотворителността през обектива“ 2016

07.06.2016 | Новини

Приключи конкурсът за фотографски проекти „Благотворителността през обектива“ на Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“.
Журито обяви имената на тримата фотографи, които получават грантове по 2000 лева за фото проекти на тема благотворителност.

Мирослава Мирчева. Фотопроектът „На чисто“ ще представи дейността на фондация „Бетел“, която подпомага хора, страдащи от зависимости. Ще видим живота в защитените жилища и процеса на построяване на новото селище – старанието и труда, които наркозависимите полагат. Ще надникнем в предприятието им за реставрация и продажба на стари мебели, които след това продават в благотворителните си магазини.

Денис Бучел. Фотопроектът „Кучешко сърце“ ще представи дейността на организация Animal Rescue Sofia и тяхната „Ферма“ – приют за бездомни кучета. Очакваме да видим как преминават дните на тези животни, които вече не са на улицата, а в очакване на своя нов дом; каква е ролята на доброволците и организираните с тяхна помощ ежеседмични разходки на кучетата; кои са хората, стоящи зад Animal Rescue.

Денислав Стойчев. Фотопроектът „Християнство и благотворителност“ ще документира добрите дела на паството – кухните за бедни към някои храмове, неделните училища и духовни беседи, благотворителните инициативи на църковните настоятелства, дарителствата за изграждане и ремонт на храмове и параклиси и доброволния труд.

Фотографиите от трите проекта ще бъдат представени в обща изложба през октомври  2016 г. – първо в НДК в София, а след това ще пътуват из страната.

Журито на конкурса е в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

До 28 август 2016 г. продължава традиционният конкурс за фотография на тема благотворителност. Повече на http://www.blagobektiv.org/index.php/konkurs-za-fotografia-2016.html

Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България, Райфазенбанк.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”,  Българско фотографско сдружение, Фото Форум, Фотосинтезис.

Медийни партньори са: Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България, сп. Мениджър, сп. Обекти, Оффнюз.