Общественият борд на TELUS International одобри 6 проекта на първата си сесия за 2016г.

12.05.2016 | Новини

Компанията е получила общо 61 проекта, от които 6 спечелиха доверието на борда.

Това са:

•    Фондация Очи на четири лапи, с проекта „Апробиране на методика за обучение на „Diabetic alert dogs“/DAD/“
•    Народно читалище ” Просвета – 1931”, с проекта „Приеми ме на село”
•    Startup Factory, с проекта „App-rentice“
•    Фондация TimeHeroes, с проекта „Повишаване на съпричастността сред младежта чрез доброволчеството“
•    Фондация Animus Association, с проекта „Разпознаване и превенция на тормоза в училище – Участие и гледна точка на децата JUST/2013/DAP/AG/5372“
•    Фондация „Светлина за живот“, с проекта „Помогни ми да се справям сам“

14 от проектите бяха отложени за разглеждане по време на следващата среща на борда през юни месец.

Всички организации, които желаят да кандидастват за финансиране, могат да изпратят своите проектни предложения до 17 юни.

Проектите трябва да представят устойчиви решения със здравна, екологична и образователна насоченост и с фосус върху деца и младежи.  За финансиране ще се кандидатства с предварително попълнен формуляр и покриване на определени изисквания, заложени в него или директно в системата на TELUS International. Формуляри за кандидастване или директен вход към системата на TELUS.

В България Общественият борд обединява видни обществени лидери и членове на компанията, които ще вземат решения за това, кои благотворителни инициативи да бъдат финансирани, в зависимост от устойчивостта на решението, което предлагат по наболял обществен проблем.

В състава на Борда към момента влизат обществени лидери като Левон Хампарцумян, председател на Обществения борд и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова телевизия, Красимира Величкова, Директор на Български Дарителски Форум, Магдалена Малеева, бивша тенис състезателка и основател на Горичка.бг, Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital и един от основателите на организацията „Заедно в час“, Нели Радева, основател на Фондацията „И аз мога“ и представители на компанията TELUS International Europe.

Над 10 години екипът на TELUS споделя философията „да даваме, там където живеем“. (We give where we live). Компанията инвестира време и експертиза в търсене на най-подходящия инструмент за подпомагане на местни граждански организации, които имат най-голямо влияние върху развитието на младите хора.  От 2000 г. насам Обществените бордове на TELUS са дарили над 47 милиона канадски долара на повече от 3,770 обществени проекта, целящи да подобрят живота на 2 милиона деца и младежи.