„Запалени по добрите каузи“- стартира седмицата на дарителите и фондациите в България

30.09.2016 | Новини

1 октомври е Европейският ден на фондациите и дарителите. Той ще бъде отбелязан в над 15 държави от Европа, където близо 140 000 фондации и дарители ежедневно инвестират в по-качествено образование и здравеопазване, развитие на гражданското общество, изкуство, култура и екология.

През цялата седмица от 1 до 9 октомври членовете на Български дарителски форум и други партньорски организации ще разказват истории за филантропия, дарителство, корпоративна социална отговорност и промяната, която те осъществяват.

Календарът със събития за България включва разнообразни инициативи и кампании – за подкрепа на талантливи ученици, възрастни хора, семейства с репродуктивни проблеми, деца в неравностойно положение, набиране на доброволци за каузи.

В рамките на седмицата на дарителите и фондациите, на 6ти октомври, БДФ ще представи и своя годишен анализ на дарителството и корпоративната социална отговорност през 2015 г. C-_Users_tiliev_Desktop_izbran-variant-200

Основна визия на тазгодишната кампания е запалената клечка кибрит като символ на осветяване на проблеми, търсене на решения и светлината и промяната, която носят с дейността си дарителите.

На хаштаг #zapali можете да се включите в кампанията „Запалени по добрите каузи“, като качите видео със своя разказ за каузата си и благодарите на тези, които са ви  подкрепили!

 

 

 

Календар със събития