Седмица на фондациите и дарителите в България, октомври 2016 г.

10.10.2016 | Ден на дарителите, Новини

Разказахме на над 260 000 човека за хора и организации, които ежедневно правят добро, променят животи и разширяват светогледи.

Приключи Седмицата на дарителите и фондациите в България – кампания, инициирана от БДФ с подкрепата на партньорски организации и приятели, запалени по добрите каузи. Поводът за кампанията бе 1-ви октомври – Европейският ден на фондациите и дарителите, а стремежът е да се превърне в традиционно събитие в дарителския календар в страната.

В кампанията „герои“ бяха неправителствени организации и компании, които имат дарителски програми, както и каузи, които търсят и намират подкрепа. Изказваме изключителна благодарност на Nana GladwishRadosveta StamenkovaBistra Andreeva, Вктория Христова, Evgenia PeevaSonya Pavlova, затова че се включиха в кампанията и разказаха за техните дарители и каузи! На Harry Eshkenazy и Diliana Nikiforova за споделените истории за музикални и житейски мечти, превърнати в реалност!

В Седмицата на фондациите и дарителите се включиха още: ФРГИ – с разкази за дейността на младежките банки и благодарност към дарителите; M-Tel споделиха как служителите им са въвлечени в каузите, които подкрепят, а Фондация BCause: в помощ на благотворителността – видеоклипове на запалени дарители по ведомост. Контур Глобал Марица Изток 3 подредиха изложба с резултати от дарителската си програма. Американска фондация за България обяви старт на стипендиантската си програма, а Фондация „Благотворител“ – на конкурса „Млад благотворител“ – конкурс за най-добър училищен дарителски и доброволчески проект. Maria’s World Foundation предложи програма за вечерни доброволци, а фондация „Самостоятелни млади хора“ и Антоанета Найденова започнаха да набират доброволци за своята кауза. Фондация „Конкордия България“ и ателие Прегърни ме споделяха истории за хората и организациите, които променят детски съдби. Vivacom стартира програма „Жълти стотинки“.


Благодарим отново на всички, които станаха част от тази седмица! Не чакайте следващия 1-ви октомври! Разказвайте ни през останалата част на годината истории за каузи и дарители. #zapali

За кампанията в детайли:

  • Криейтив

  • Основен промоклип

  • Подробно представяне – link to pdf