С подкрепата на Мтел Националната асоциация за приемна грижа връчи отличията “Спасители на детството”

27.10.2016 | Новини

Наградите са за приемни родители, родни семейства, осиновители, фирми, учители и организации с принос в приемната грижа в България. Събитието се състоя по време на седмия рожден ден на асоциацията – 25 октомври 2016 година, който беше обявен за Ден на приемната грижа и приемния родител.

Награди бяха връчени в категориите „Приемни родители-спасители на детството“, „Родно семейство/осиновители-спасители на детството“, „Социални работници – спасители на детството“, „Лекар-спасител на детството“, „Учител – спасител на детството“, „Инвеститор-спасител на детството“, „Организация-спасител на детството“, „Община-спасител на детството“, „Журналист-спасител на детството“.
Церемонията по награждаването събра над 200 гости, сред които министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, националният омбудсман Мая Манолова, заместник-министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, съветникът на министъра на образованието и науката Калоян Дамянов, заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Велина Белева, заместник-кметът на София Албена Атанасова, представители на бизнеса и неправителстения сектор.

pobeditelite-poluchiha-specialni-nagradi

Мтел също беше сред отличените. Компанията получи специална награда за своя принос в приемната грижа у нас. Партньорството на НАПГ и Мтел датира от пет години. Телекомът подпомага провеждането на ежегоден национален лагер за приемни деца, осигурява ученически пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи.