Стартира петото издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива”

01.03.2016 | Новини

milev-3Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” организират за пета поредна година фотоконкурс на тема „Благотворителността през обектива”.

Ако сте фотограф – любител или професионалист, и имате сетивата да видите нечия кауза, добро дело, смислена промяна наоколо, лицата на хората, направили жест за другите, дарители, доброволци, активни граждани, или сте готови да ги потърсите оттук насетне – снимайте и ни изпратете вашия поглед върху благотворителността в България!

Конкурсите всъщност са два – за фотографски проект и за фотография.

minko-chernev_6204

Грантовата програма дава възможност на фотографите да осъществят свой фотографски проект и е единствената по рода си в България. Ще бъдат финансирани до три проекта на стойност по 2 000 лева всеки. Срокът за участие е 9 май 2016.
Миналата година победители станаха
Боряна Кацарова, Владимир Пеков и Тихомир Рачев.

IX3_4

Конкурсът за фотография ще отличи до 3 фотографии, като ще бъде връчена една Голяма награда от 500 лева. С онлайн гласуване ще бъде избрана и Награда на публиката. Срокът за участие е 28 август 2015.

Победителите ще бъдат избрани от жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Наградените фотографии и фотографските проекти ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита през октомври 2016 в София, а след това ще пътува в различни градове на страната.

Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България и Райфазен банк.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, Фото Форум, ФотосинтезисАрт Център.

Медийни партньори са: Vesti.bg, Мениджър, Обекти, Информационен портал за НПО в България.

Подробности за категориите и условията вижте на сайта: http://www.blagobektiv.org/