Мтел с пилотни обучения за интернет грамотност за хора на възраст 55+

11.08.2016 | Новини

IFA_55+На 4 август в централния офис на Мтел се проведе пилотно обучение за интернет грамотност на близки на служители – хора на възраст над 55 години. Служителите на компанията откликнаха много положително на инициативата и записаха свои родители, баби и дядовци да вземат участие в програмата.

В рамките на четирите часа бяха засегнати различни теми: какво е интернет, работа с мишка и клавиатура, търсене на информация в Google, създаване на папка и запазване на снимка, регистриране на профил за електронна поща. Някои от участниците получиха и практическа помощ за работа със собствени устройства, които носеха със себе си.

Програмата „Интернет за всички“ е част от корпоративната социална отговорност на Telekom Austria Group, част от която е Мтел, и е разпространена в почти всички компании в групата. В Мтел стартира през 2014 година и до този момент е била насочена единствено към деца.

През последните месеци бяха проведени две други пилотни обучения насочени към възрастната аудитория. В партньорство с фондация BCause (бившата Фондация „Помощ за благотворителността в България“) и фондация „Глобални библиотеки“ в Пловдив и Велико Търново се организираха групи, които бяха въведени в основните правила за работа в интернет.

Събраната обратна връзка от пилотните обучения е изключително позитивна и ще помогне да се разшири обсега на обученията в бъдеще, както и да се изчисти техния фокус. До края на годината Мтел планира провеждане на серия от обучения, насочени към хора над 55 години.