Започна #GivingNoViolenceTuesday в подкрепа на Младежка банка Ловеч

30.11.2016 | Новини

baner_noviolence2016_230x230-nowВ Деня, когато празнуваме щедростта, или Giving Tuesday, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ стартира кампания за набиране на средства в подкрепа на младежите от екипа на Младежка банка Ловеч.

Младежите целят да намалят проявите на агреия и насилие сред свои връсници  на територията на община Ловеч. Планират да създадат театрална постановка, в която да да представят проявленията на насилието в училище между ученици, както и пренебрегването на този проблем от страна на институции, учители, родители, а често и от самите ученици.

Идеята е чрез постановката да провокират интереса по темата и така да привлекат повече съмишленици в своята кауза. От Младежка банка Ловеч планират да организират информационна кампания, както и дебат по темата. Младежите са убедени, че всеки трябва да бъде ангажиран с разрешаването на проблема с насилието в училище, затова и посланието им е: „Насилието в училище е и твой проблем, стани част от решението му!“. Вижте младежите във видеото, което специално подготвиха за Giving Tuesday тук.

Минималната сума за реализиране на проекта на Младежка банка Ловеч е 500 лв., а кампанията за набиране на средства ще продължи до събирането й.

Подкрепи проекта на Младежка банка Ловеч за намаляване на насилието в училище като:
–  Направиш дарение по сметка в левове:
BG61 FINV 9150 1215254507, BIC: FINVBGSF.
Възможности за други валути виж тук.
– Направиш поръчка от благотворителния онлайн магазин To gather together. Средствата от всеки закупен продукт от To gather together в периода: 29.11 – 29.12 ще бъдат насочени към проекта на Младежка банка Ловеч.
– Споделиш тази публикация в социалните мрежи и медии с хаштаг: #GivingNoViolenceTuesday, за да достигнем до повече хора.

Кампанията за набиране на средства за проекта на Младежка банка Ловеч е организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ като част от глобалната дарителска инициатива Giving Tuesday, който тази година отбелязваме на 29 ноември 2016 г.

Giving Tuesday възниква в отговор на популярните шопинг събития – Черен петък и Кибер понеделник, а от създаването й през 2012 г. до сега се е превърнала в движение, което отбелязва и насърчава дарителството. Инициативата разчита на подкрепата на хората, за да доведе до реална промяна в техните общности.

По повод Giving Tuesday, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ благодари на всички дарители, който през последната година дариха за реализирането на пет проекта на Младежки банки за намаляване на насилието в училище в градовете: Пазарджик, Габрово, Шумен, Бургас и Велико Търново.

Благодарение на вашата подкрепа повече от 5 500 ученици на възраст от 10 до 18 години научиха кои са видовете насилие и последиците, до които то води,  участваха в различни инициативи и сами предлагаха решения за справянето с този проблем.