Българският център за нестопанско право и Фондация УниКредит отличиха победителите в Програмата за социално предприемачество

25.02.2016 | Новини

На 24 февруари 2016 г. се състоя официалното награждаване на победителите в петия годишен Конкурс за най-добър бизнес план на неправителствена организация.

Две организации бяха отличени от журито с първите награди и получиха чек за 12 000 лв., за да реализират идеята си.

Наградата за „Най-добра бизнес идея“ получи фондация „Заслушай се“ – за внедряване на система за автоматичен превод на хора, лишени от слух.

Наградата за „Най-голям социален ефект“ отиде при сдружение „Алтруист“ от Варна, което спечели журито с идея за цех за бетонни изделия във варненския затвор.

Журито предостави и една допълнителната награда от 6 000 лв.
– на фондация „Ръка за помощ“, Добрич за идеята им да развият услуги за деца и възрастни по системата Монтесори.

Конкурсът за най-добър бизнесплан на нпо се провежда в рамките на Програмата за социално предприемачество, реализирана от Българския център за нестопанско право и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация „Америка за България“.
За първи път в рамките на събитието се проведе и базар на социални предприятия, които са получили подкрепа от програмата през предишни години. 12 организации имаха възможност да представят себе си и своите продукти с кауза пред представители на бизнеса и гражданския сектор.

Повече информация за специалните награди, журито и други подробности от конкурса и церемонията ще намерите на Портала на НПО.