Обучение за набиране на средства чрез модела „Дарителски кръг“

27.10.2015 | Новини

Научи как се набират средства от индивидуални дарители и как се изгражда устойчив кръг от редовни дарители чрез модела „Дарителски кръг“.

Включи се в интерактивния уъркшоп „Създаване и развитие на дарителски кръг“ и научи как да набираш средства от индивидуални дарители и как да ги превърнеш в свои постоянни дарители.

На 12 и 13 ноември 2015 г. Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за пръв път организира уъркшоп на тема „Създаване и развитие на дарителски кръг“ със специален гост–лектор Южени Харви от The Funding Network (TFN), организацията въвела и разпространила модела в над 15 страни по света.

Дарителският кръг е уникален метод за набиране на средства, при който организациите представят лично своите идеи и каузи пред дарителите. Това дава възможност на дарителите да се запознаят с проблемите, които организациите срещат и да станат техни дарители или доброволци.

От създаването си през 2002 г. до днес The Funding Network (TFN) е разпространила дарителския кръг в над 15 страни по света, включително Австралия, Южна Африка, България, САЩ, Турция и Румъния. Проведените до момента над 250 срещи на дарителските кръгове на TFN са събрали общо над 12 милиона американски долара за финансиране на над 800 малки до средни проекти на нестопански организации, които работят за социална промяна.

Индивидуалните дарения по време на срещите на дарителските кръгове варират от $10 на човек (в младежките дарителски кръгове) до $ 1000 на човек, а в България дарителската стъпка е 50 лева. У нас моделът е въведен през 2012 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

По време на уъркшопа ще бъде представен и българският опит в организиране на дарителски кръгове. Всички участници ще се запознаят с модела „Дарителки кръг“ и неговите ключови елементи: формат на събитията, развитие на членство в дарителския кръг, популяризиране, подбор на проекти и др. Участниците ще развият умения да планират срещи на дарителски кръгове със самоувереност и ефективност. Цялата програма, можете да видите тук.

Период на провеждане:
12 ноември, 9:30 – 17:00 и 13 ноември, 9:30 – 13:00;
Място на провеждане: гр. София, Хотел Парк Централ;
Такса за участие: 100 лв. (с включени обяд и кафе)
Начин на плащане: Онлайн чрез дебитна и/или кредитна картa или чрез epay от тук.

Регистрация:
Чрез изпращане на попълнен формуляр за регистрация на електронен адрес:gro.g1711647489b-fic1711647489w@fic1711647489w1711647489 до 8 ноември 2015г., включително. Формулярът за регистрация, можете да свалите тук.

Сертификат:
Присъстващите ще получат сертификат за участие
Предварителни изисквания към участниците: Уъркшопът ще се проведе на английски език. Необходимо е участниците да имат добро ниво на владеене на английски език.

Предварителни изисквания към участниците:
Уъркшопът ще се проведе на английски език. Необходимо е участниците да имат добро ниво на владеене на английски език.