TELUS International Europe ще финансира проекти на нпо в размер на близо 74 000 евро годишно

28.05.2015 | Новини

TelusНа 2 юни TELUS International Europe –  най-новият член на Български дарителски форум ще представи официално програмата за инвестиции в обществото и обществения си борд, който има за цел от 2015 г. да финансира проекти на неправителствени организации в размер на близо 74 000 евро годишно.

Ще бъдат финансирани проекти на организации със здравна, екологична и образователна насоченост и с фокус върху интеграцията на младежи и пълноценното им присъствие в обществото.
За финансиране ще се кандидатства с предварително попълнен формуляр и покриване на определени изисквания, заложени в него.  Общественият борд на TELUS International е петнадесетият по ред Борд за цял свят. В България Бордът обединява видни обществени лидери и членове на компанията, които ще вземат решения за това, кои благотворителни инициативи да бъдат финансирани, в зависимост от устойчивостта на решението, което предлагат по наболял обществен проблем.

В състава на Борда към момента влизат обществени лидери като Магдалена Малеева, бивша тенис състезателка и основател на Горичка.бг, Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital и един от основателите на организацията „Заедно в час“, Нели Радева, основател на Фондацията „И аз мога“ и представители на компанията TELUS International Europe.

Над 10 години екипът на TELUSсподеля философията „да даваме, там където живеем“. (We give where we live).Компанията инвестира време и експертиза в търсене на най-подходящия инструмент за подпомагане на местни граждански организации, които имат най-голямо влияние върху развитието на младите хора. От 2000 г. насамОбществените бордове на TELUS са дарили над 47 милиона канадски долара на повече от 3,770 обществени проекта, целящи да подобрят живота на 2 милиона деца и младежи.  

Представянето ще бъде на 2 юни 2015 г. (вторник), от 16.30 ч. в Library Hall на хотел „Радисън”, (София, пл. „Народно събрание” 4).

Присъствието е с покани.