Конкурс по програма „Роботика за България“ на ФРГИ и SAP Labs България

05.10.2015 | Новини

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) търси мотивирани учители, които да създадат отбор по роботика в училището, където преподават. Конкурсът се реализира в рамките на програма „Роботика за България“ на ФРГИ с подкрепата на SAP Labs България.

В конкурса могат да се включат учители, които трябва да сформират менторски екип. Задължително е менторският екип да бъде съставен от двама учители, които преподават на територията на едно и също училище. Избраните двойки поемат ангажимент да изградят поне един отбор от съответното училище, който да съществува поне две години. Научете как да кандидатствате тук

Освен двудневно обучение в София, с осигурени транспортни разходи, всички одобрени кандидати ще получат 6-месечна виртуална подкрепа по въпросите за правилата и условията на състезанието First Lego League, конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom, събирането и анализ на информацията за изследователските проекти, както и обучение за работа в екип и менторство.  ФРГИ и SAP Labs България ще осигурят и обoрудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и маса за състезателнo поле.

Програма „Роботика за България“ цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип, чрез създаване условия за изграждане и подготовка на училищни отбори по роботика.

Кандидатствай до 10 октомври 2015 г.!