Победителите в конкурса за социални каузи „Звездите на МЕТРО“ получиха своите награди на специална церемония

07.10.2015 | Новини

05_finalistiteСпециални статуетки и финансиране от по 5000 лева за своите каузи получиха агенция за комуникации „Пачуърк“ от град Варна и социцалният предприемач „Онкоболни и приятели“ от град Бургас.

01_veronika puncheva metro_nagrajdava

На специална церемония МЕТРО Кеш енд Кери награди победителите в своя конкурс за социално отговорни компании „Звездите на МЕТРО“ 2015.

Класираните на първо място във вота на журито – комуникационна агенция „Пачуърк“ и социалният предприемач, сдружение с нестопанска цел „Онкоболни и приятели“ получиха специални статуетки и финансиране от 5000 лева за своите начинания.

02_boriana kirilovaСпециална награда получи и каузата на доктор Венцислав Стоев от Силистра, „Годишна награда за талантливи ученици и учители“, която с 3983 гласа зае първото място в гласуването през Интернет.

С приз за популярност в социалните медии бе отличен софийският ресторантьор Стефан Чолаков, чиято кампания за споделена храна за социално слаби и възрастни хора придоби значителна популярност в онлайн пространството.

03_milena kuncheva_nagrajdava pobeditelНаградите на победителите бяха връчени от г-жа Вероника Пунчева, Управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери България и г-жа Милена Кънчева, координатор на Гражданско движение ”Помощ на лица с проблеми в развитието“, чиято кауза, подкрепена от финансова къща „Счетоводсто.БГ“, спечели първото издание на „Звездите на МЕТРО“ преза 2014 г.

04_pobeditel„Най-голямата подкрепа, която можем да осъществим за малките фирми, е да дадем възможност да популяризират това, което правят, за да съберат повече съмишленици.“, каза г-жа Вероника Пунчева. „Десетки малки компании от цяла България работят упорито не само, за да реализират мечтите си, но и да правят добро за общността, сред която живеят. През 2015 година в кампанията, със свои истории, се включиха 55 предприемачи, а за тях в Интернет гласуваха над 35 000 души.“

Конкурсът на МЕТРО Кеш енд Кери, които разкрива човешкото лице на бизнеса и дава възможност на малките фирми дарители да получат признание, за усилията които полагат в подкрепа на своите общности, се радваше на значима обществена и медийна подкрепа.

В церемонията по награждаването се включиха олимпийската ни шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова, която самата развива своя кауза, подготвяйки в първия български парагребен клуб „Академик“ атлети с увреждания и фондация „Димитър Бербатов“, представена от изпълнителния й директор, Димитрина Ходжева.

Останалите финалисти в конкурса получиха своите сертификати от партньорите на МЕТРО  в конкурса – Български дарителски форум, Лайънс клуб България Дистрикт 130, вестникарска група „България“, списание „Регал“, информационният портал Offnews, телевизиите bTV и Bulgaria on Air.

Сред 11-те финалисти в конкурса „Звездите на МЕТРО“ намериха място професионални клиенти на МЕТРО Кеш енд Кери – ресторантьори, собственици и собственици на малки магазини, а също така представители на малкия бизнес от цялата страна.

МЕТРО Кеш енд Кери ще надгради своята иницатива създавайки свой клуб „Звездите на МЕТРО“, който с помощта на партньори от неправителствения сектор ще предоставя информация за добри дарителски практики и успешни проекти и ще разширява кръга на компаниите, които даряват устойчиво, прозрачно и ефективно.

Специален адрес, подписан от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, приветства иницативата на МЕТРО да популяризира усилията на малкия бизнес в подкрепа на благотворителни каузи и грижата за населените места.

За позитивното настроение на събитието допринесе и изпълнението на класическа китара на Георги Димитров, ученик от 9 клас от музикалното училище „Любомир Пипков“, град София, чийто майсторски инструмент е подарък от фондация „Димитър Бербатов“.

Победителите:

„Нарисувай ми усмивка“ е проект на  на сдружение с нестопанска цел „Онкоболни и приятели“  от Бургас, неправителствена организация със статут на социален предприемач, която финансира социалните и здравните си програми с изработка на стоки от текстил – кукли, подвързии за книги, чанти, сувенирни магнити, тениски с апликации и рисунки. Всички модели се разработват от художник и се изработват от жени с група инвалидност от ТЕЛК.

„Не бъди дърво! Спаси дърво!“ е проект започнат през 2007 година от варненската агенция за комуникации „Пачуърк“, която събира ненужна хартия за рециклиране, за да финансира засаждането на гора със закупени от тях дръвчета, разположена в местността Черноморец край Варна.

Повече информация за победителите и конкурса, можете да намерите на: https://metro.bg/press/archive-2015/zvezdi-metro2015-winners