Кои медии и журналисти получиха наградите „Заедно“ за своя поглед върху дарителството?

10.07.2015 | Новини

18390zaednoresizedНа 9 юли се състоя церемонията по връчването на 10-те годишни награди „Заедно“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за най-добра кампания за набиране на средства.

В рамките на церемонията по номинациите на членовете на Български дарителски форум бяха връчени награди за медии и журналисти, които обективно и аналитично отразяват темата за дарителството.

Отличени бяха журналистите Полина Паунова, за поредицата „Смели дарители“ – портрети на съвременни дарители, публикувана в Vesti.bg и Иван Бедров, за статията в Дойче Веле „Лесно е да се снимаш пред наводнена къща“ . Наградата за медия е за Bulgaria On Air, а за позиция провокираща дебат беше отличена Светлана Енчева от сайта „Маргиналия“, за текста „Защитата на човешките права не е….“.

По предложение на Български дарителски форум специална награда получиха и журналистите, част от обществения съвет на кампанията „Заедно в бедствието“ – в подкрепа на пострадалите от наводненията през лятото на миналата година – Аделина Радева от БНТ, Ани Салич от Nova TV, Доника Ризова от Bulgaria Оn Air, Катя Лещанска и Силвия Великова от БНР, също и PR експерта Деница Сачева.

Повече за наградените в останалите категории:
Носителите на наградата „Заедно“ в десетото юбилейно издание (ФРГИ)
Връчиха десетите годишни награди за дарителски кампании „Заедно“ (НПО Портал)