МЕТРО Академия посрещна 11 младежи от „Училище за работа“

08.09.2015 | Новини

МЕТРО се включи в четвъртото издание на инициативата, подкрепяща професионалното ориентиране на младежи от социални домове

METRO Academy eventС обучение по подготовка на хляб и тестени изделия и с кратка церемония по връчване на сертификати завърши специалният кулинарен курс за 11 възпитаници на социални домове, който МЕТРО Академия осъществи като част от проекта „Училище за работа“ в партньорство с фондация „Подарете книга“.

В продължение на пет дни, от 30 август до 4 септември,  младежите участници в програмата на фондацията за професионално ориентиране успяха да направят, с помощта на шеф Велев и колегите от МЕТРО Академия, първите си стъпки в готварството. В програмата присъстваха обучение по правене на пица, тестени изделия, салати и аламинути, скара и суши.

Инициативата „Училище за работа“ има за цел да осигури професионални курсове за деца от 16 до 18 години от социалните домове и да подпомогне намирането на поле за професионална изява.

„Курсът беше наистина забележителен.“, казва Теодора Терзиева, координатор във фондация „Подарете книга“. „Обучението бе едновременно забавно и интерактивно, а децата го харесаха много.“  Младежите имаха възможност да се срещнат и с готвачи, партньори на академията, като Петър Николов, гост-шеф на урока по суши, предизвикал невероятно оживление сред участниците.

Четвъртото издане на „Училище за работа “, в което участва и МЕТРО Академия, включва работа с над 50 деца, които преминават през курсове в няколко партньорски фирми.

Подготвена група от доброволци и ментори се грижи за адаптацията на децата и улеснява взаимодействието им с обучителите. Професионалните курсове се предхождат от стартова седмица, в която децата имат подготвителни занимания, а след края на обученията, в третия етап от програмата, ментори от „Подарете книга“ продължавата да посещават социалните домове, за да работят допълнително с възпитаниците си.