DMS вече с нови възможности за дарение – чрез sms абонамент и онлайн

27.02.2015 | Новини

home_DMSДнес, 27 февруари, стартира информационна кампания „Не чакай следващата Коледа“, която ще представи новите технологични възможности за даряване със SMS абонамент и онлайн. Изцяло обновеният сайт www.dmsbg.com e с интуитивна навигация, улеснява процеса на даряване и дава възможност каузите в системата да печелят повече средства и съмишленици.

Освен чрез еднократно изпращане на SMS-и, вече можем да даряваме и чрез SMS-абонамент. Тогава към сметката ни за телефон всеки месец ще се добавя сумата за дарението ни за избраната кампания. Стойността на абонамента е 2 лв. без ДДС не се начислява. Друго нововъведение е възможността да даряваме онлайн за каузите в DMS платформата чрез системата на ePay.bg. или чрез виртуален ПОС терминал на ОББ.

От старта на DMS 17 777 през 2007 г. досега са се възползвали 590 кампании на физически лица и организации, които са набрали общо 4 889 333 лв.

Увеличението на дарените средства през 2014 спрямо 2013 г. е малко над 2 пъти, като повишението възлиза на 843 192 лв.    

Най-много са кампаниите на хора, които набират средства за скъпоструващо лечение или трансплантация – коментират администраторите на платформата – DMS механизмът обаче има голям потенциал да осигурява подкрепа и за кампании на граждански организации, които макар и по-малко на брой в системата, също бележат ръст. Успехът на кампаниите в най-голямата степен зависи от хората, които стоят зад тях и начините, по които ги популяризират. Помним случаи, когато за часове са изпращани десетки хиляди sms-и – при хуманитарни кризи и природни бедствия, например, хората са много солидарни и склонни да даряват бързо и лесно именно чрез SMS.“

DMS e проект, реализиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България“, в партньорство с трите мобилни оператора на територията на страната – Теленор, VIVACOM и МTel, също Тераком, ОББ и Ипей АД, с идеята да подкрепя при равни условия кампании на хора, които имат нужда от лечение и инициативи на организации. Досега системата предлагаше възможност за подкрепа на каузи само с изпращане на SMS на номер 17 777.

Сега вече може да подкрепите избрана от вас кампания и със SMS абонамент и онлайн. Изберете своята кауза и дарете на www.dmsbg.com!

Медийни партньори на кампанията са: Nova TV, Vesti.bg, Darik.news, Еdna.bg, БНТ, Pariteni.bg, bg-mamma.com, Webcafe.bg, Списание 8, Програмата, Offnews.bg, Ureport.bg, вестник Сега, Информационен портал за НПО в България.

За допълнителна информация:
Фондация „Помощ за благотворителността в България“
телефон: (02) 981 19 01; (02) 987 15 74,
Елица Баракова

Български дарителски форум
телефон: (02) 951 59 78
Красимира Величкова
Боряна Кирилова