Дискусия „Защо дарителите в медиите продължават да бъдат анонимни?

05.11.2015 | Календар, Новини, Събития

На 11 ноември, от 9.30 до – 11.00 ч., в Пресклуба на БТА, бул. “Цариградско шосе” 49 ще се състои дискусия на тема „Защо дарителите продължават да бъдат анонимни в медиите?“.

Тази среща е в продължение на дискусията, която Български дарителски форум организира през 2014 г., в опит да намери пресечната точка между медии и дарители (компании и фондации) при представянето на дарителските им инициативи в публичното пространство. Тогава на фокус поставихме един проблем, който отдавна сме дефинирали като значим – а именно, че голяма част от електронните медии не споменават имената на дарителите при реализирани от тях устойчиви, социално отговорни инициативи и проекти.

Гости на дискусията ще бъдат представители на СЕМ, Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА), Българска мрежа на Глобалния договор, Български форум на бизнеслидерите (ББЛФ). На дискусията ще присъстват редактори и журналисти от различни медии, както и компании и фондации, които инвестират във важни обществени каузи.