Дарявайте с ваучeри за своите каузи през системата на Cashwave

15.12.2015 | Новини

Нова платформа за даряване чрез ваучери за каузи на различни организации е вече факт. Системата на Cashwave позволява на хора (предимно от чужбина, но и от България) да изпращат на близките си в България ваучери вместо пари. От 10-ти  декември системата дава възможност да правите дарения чрез ваучери за различни организации, като така те практически ще получават от вас дарени стоки и храни.

Системата работи по следния начин: избирате кауза, която желаете да подкрепите, както и сумата, която желаете да дарите с ваучер и плащате онлайн с PayPal Кредитна/дебитна карта или с ePay.

Cashwave, от своя страна, предава закупените от вас ваучери на представители на организацията и ви изпраща отчет за направените дарения. Статистиката на сайта за дарените пари чрез ваучери се обявява ежедневно.

Целта на Cashwave е предоставянето на нов и удобен начин българите в чужбина, а и сред хората в България, да направят дарение за конкретни благотворителни каузи, без такси за изпращане на дарения от чужбина (таксите за плащане и превалутиране се поемат от Cashwave) и в крайна сметка – дарителите да са сигурни как и за какво помагат парите им.

В момента чрез платформата може да подкрепите работата на фондация „Каритас  България”,  фондация „Светът на Мария”, сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ – Казанлък, сдружение „Самаряни  – Стара Загора”, Animal Rescue Sofia, както и Holiday Heroes.

Всяка кампания ще бъде актуална за срок от 6 месеца , след което ще бъдат включвани нови казуи. Три месеца след старта на кампанията дарителите могат да видят отчет за извършеното с техните дарения от съответната организация.

Български дарителски форум е партньор на платформата и консултира Cashwave при избора на организации.

Как работи платформата с клиенти : Дава възможност на хора (предимно от чужбина) да изпращат на близките си в България ваучери вместо пари. Изпращачът трябва само да въведе онлайн две имена и мобилния телефон на получателя и да плати. Фирмата информира получателя, когато ваучерът е в съответния магазин – обикновено в рамките на 24 часа след изпращането. Получателя отива с документ за самоличност до пощенската станция, избрана от изпращача или до магазин на търговската верига и взема своя ваучер, след което може да пазарува веднага. Ваучерите могат да се използват в над 5000 магазина и заведения в цялата страна.

Сега системата дава възможност да се дарява чрез ваучери и за каузи на организации.