Остава месец до края на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“

27.07.2015 | Новини

UntitledТрадиционният конкурс за фотография „Благотворителността през обектива“ кани млади и утвърдени автори да покажат жестовете на съпричастност, дарителство или доброволчество, уловени с техните камери. Всеки може да участва с до 5 фотографии – самостоятелни или като фото разказ.

Организаторите Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“ напомнят, че срокът за изпращане на творбите е 28 август 2015.

Отличените фотографии ще участват в изложба заедно с три фотопроекта – на Боряна Кацарова, Владимир Пеков и Тихомир Рачев, които получиха грантово финансиране по-рано през годината. Публиката също ще излъчи своя фаворит за изложбата чрез онлайн гласуване.

Домакин на фотографската изложба ще бъде Националният дворец на културата, а официалното откриване ще бъде в края на септември. След това изложбата ще пътува из страната.

Победителите във фотоконкурса ще получат и парични награди:
Първо място – 300 лева ,
Второ място – 150 лева,
Трето място – 100 лева и 150 лева за избора на публиката.
Наградите са осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България и Райфайзенбанк.

Журито е в състав Борис Мисирков, Вера Гоцева, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева и Явор Попов.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, Фото Форум и НДК.

Медийни партньори са: Vesti.bg, сп.„Обекти“, Мениджър Нюз, Информационен портал за НПО в България, Фотосинтезис, ФОТОмания, Offnews.

Повече за конкурса ще намерите в сайта на адрес http://www.blagobektiv.org/index.php/konkurs-za-fotografia-2015.html и във фейсбук: https://www.facebook.com/blagobektiv

За повече информация:
Боряна Кирилова – 0882 527 438
Камелия А. Станчева – 0887 258 331
http://www.blagobektiv.org