Над 1500 души се включиха в Окриляващия поход на AVON

28.04.2015 | Новини

    Събитието даде старт на тазгодишното издание на кампанията „От любов към живота” в подкрепа на женитес рак на гърдатав България

Valentina_Beshevishka - Marketing_manager_AVONОбединени от вярата, че помощта окрилява, над 1500 души взеха участие в Окриляващия поход на AVON срещу рака на гърдата. Той се проведе в София като част от дългогодишната кампания „От любов към живота”.

Посланиците на каузата Драго Симеонов и Поли Генова, смелите сървайвъри от фондация „Една от 8“ и всички съпричастни към благородната инициатива оцветиха улиците на града в розово. Заедно те подкрепиха основната цел на кампанията през 2015 година – набирането на средства в помощ на женис рак на гърдата.

„Щастлива съм да видя толкова много хора, окрилени от подадената ръка. Днес ние заедно показахме нашата обща подкрепа към жените с рак на гърдата. Вдъхнахме надежда. Понякога това означава много повече от финансовата подкрепа. Щастлива съм, че ние можем да дадем и двете“, каза Елизавета Коробченко – управляващ директор на AVON за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна Гора.

„Вярвам, че всеки един от нас може да спаси един човешки живот. Може да е животът на съсед, приятел, на майка, съпруга, сестра. Самата мисъл, че се бориш за нечий живот, прави не само каузата, но и твоят личен път по-смислен“.Elizaveta_Korobchenko_Izpylnitelen_direktor_AVON

В похода се включиха и едни от най-изявените артисти, певци и обществени личности у нас. Ива Екимова, Мария Гроздева, Юлияна Дончева, Биляна Петринска са само малка част от звездите, които отново застнаха рамо до рамо в кампанията „От любов към живота“, за да направят още крачки в битката срещу коварната болест.

Koncert_Ot_liubov_kym_jivotaТрадиционно, походът срещу рака на гърдата на AVON завърши с концерт с участието на плеяда обичани български изпълнители като Маги Джанаварова и финалистите от X-Factor – Михаела, Невена и Славин. На сцената се качиха още Вики Терзийска, Орлин Павлов, Поли Генова, Били Хлапето, ДесиСлава и Литър Джак, които подкрепят каузата за поредна година. Те зарадваха публиката с хитовете си и с песните от саундтрака на кампанията „Утре” и „От любов към живота”.

Izvestni_lichnosti_podkrepiha pohodaПреди старта на похода гостите чуха и силно емоционални и вдъхновяващи истории на жени, които лично са се сблъскали със заболяването. Нана Гладуиш и дамите от „Една от 8“ разказаха също за съвместната програма на AVON и фондацията – „Бъди до мен”, която ще се финансира от благотворителната кампания.

С набраните през 2015 година средства ще се предоставят психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както и практическа подкрепа след операция и по време на лечение.

Okriliavasht_pohodГоляма част от присъстващите на похода подкрепиха програмата чрез покупка на Окриляващата тениска, която AVON пусна специално за българския пазар. Тя е част от розовата серия продукти на компанията, 100% от печалбата от които се заделят за каузата. „Тази тениска олицетворява идеята ни, че да помагаш е окриляващо. Ние вярваме, че добротата се връща многократно. Бъдете окрилени от добрия жест и повярвайте, че именно вие правите промяната”, заяви Валентина Бешевишка, маркетинг мениджър на AVON за регион Балкани.

За 14 години кампанията „От любов към живота” е дарила близо 1 400 000лв., близо 30 000 безплатни прегледа в цялата страна, както и апаратура за ранна диагностика на рака на гърдата и продължава с мисията да вдъхне кураж на хиляди български жени.