Четвърти медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“

27.11.2015 | Новини

gallery_284_24На официална церемония, на 26 ноември в Студио 1 на БНР, бяха връчени четвъртите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Седем журналисти получиха специалната стъклена мастилница „Кристална круша“, грамота и парична награда.

Голямата награда в четвъртото издание на конкурса получи Мария Милкова от Нова телевизия. „Посвещавам тази награда на моите учители и не само на тях, а на всички учители, тъй като знам защо я спечелих, а именно заради материала ми за Теодосий Теодосиев, който направих с желанието да покажа, че учителите са една много важна част от нашето общество, но често го забравяме”, каза журналистката по време на церемонията.

Вероника Димитрова спечели наградата в категория „Телевизия“. На първото място в категория „Радио“ е Елеонора Тахова от БНР Благоевград. Призът за печатни медии взе Росен Босев от „Капитал“, а в категория „Снимащ журналист“ беше отличен Недялко Данов. Наградата „млад журналист“ беше спечелена от Благой Цицелков от БНТ, a в категорията „Онлайн медия“ беше отличена Татяна Ваксберг, която пише за „Дойче веле“.

14-членно жури от изявени журналисти и общественици оцени получените общо 53 номинации със 108 материала.

Конкурсът се организира за четвърта поредна година от фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за гражански инициативи“ и има за цел да отличи достойни журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. До момента през годините са получени общо 254 номинации с 323 материала. Интересът към конкурса и тази година доказва необходимостта от подобно начинание.

Медийни партньори на събитието са Българска национална телевизия и Българско национално радио. Церемонията се осъществява с подкрепата на Sociate Generale Експресбанк, Vivacom, Инхом, Българска асоциация по семейно планиране, Icona coommunications, Конфедерация на труда „Подкрепа“, Coca cola, Artistique, Apeiron communication.

Източник: http://www.wcif-bg.org