На 1 октомври отбелязваме Деня на европейските фондации и дарители

01.10.2015 | Новини

1-octНа днешния ден, 1-ви октомври, Европа официално отбелязва приноса на фондациите и дарителите за развитието на обществото. 1 октомври е приет за Европейски ден на фондациите и дарителите, които работят в обществена полза и популяризират идеята на дарителството.

Тази година отново много фондации и дарителски организации ще бъдат домакини на над 400 събития и инициативи в повечето европейски страни, чрез които ще разкажат за дейността си в полето на филантропията .

Последният мониторинг върху работата на фондациите, направен от Мрежата на дарителите и фондациите в Европа (DAFNE) сред 22 страни, показва, че в Европа има над 140 000 фондации в обществена полза. Те предоставят общ годишен обем от над 55 млрд. евро за различни важни обществени каузи.

Български дарителски форум се присъединява към инициативите, които популяризират този ден и работата на дарителите, чрез реализирането на изложбата „Благотворителността през обектива“, съвместно с Фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Изложбата представя чрез средствата на фотожурналистикта различни гледни точки към благотворителността и различните аспекти на доброто. Може да бъде видяна до 7-ми октомври в Мраморното фоайе на НДК.